Titkos Dakini Jóslás és Mo Tibeti Jóslás


A képen: Gyémánt Emse (tib. Dordzse Pamo, szkt. Vadzsra Varahi)MINDENEK ELŐTT VEDD FIGYELEMBE A FŐOLDALON MEGJELENT SZÖVEGET!!!

TITKOS DAKINI JÓSLÁS

Kelet nagy tantrikus mestereinek ősi okult tanításai a világegyetem belső misztériumait tartalmazzák. A Titkos Dakini Jóslás hatvanöt kártyája a finomtestben vagy jógatestben található belső misztériumok szürrealisztikus kifejeződése.

            A férfi és a nő az univerzum vagy makrokozmosz tükre. A belső és a külső világ elválaszthatatlan, egymásba szövődnek, létrehozva a létezés szövetét, mely a spirituális aspektustól az anyagi aspektus felé terjed. Magunkat kutatva azt találjuk, hogy azonos alapelvekből és anyagokból állunk, melyeket valójában a külső világban is találunk. Az atom és az orbitális részecskéi, az összes sejt, a szövetek, a molekulák, az elemek, a nap, a bolygók és a galaxis bizonyos értelemben a saját nagyobb egységünk megsokszorozott tükröződései, mindent áthatva. Önmagunk megismerésével megismerjük ezt az egységet, és ez közelséget eredményez a létezésünk összes tényezőjével.

            Az ősi keleti hagyomány szerint az én mélyebb misztériumait a titkos dákinik őrzik, kikről általában azt tartják, hogy hatvannégy félék. A titkos dakiniket a gnózis szimbolikus megtestesüléseiként értelmezhetjük, a női elvet jelképezve, akik intuitív bölcsesség energiájaként átalakítást végeznek a fizikai test köldökénél, vagyis a napfonatnál. A személyiség pszichológiai összetevői a köldöknél lévő eredendő energiájukkal, a hatvannégy bölcsességenergiával, a vitalitás archetípusaival kapcsolatba kerülve, a sajátosságaik és tulajdonságaik tudásának megfelelően átalakítanak.

            Az ősi tantrikus aforizma kijelenti: „Nézz a tudatod tükrébe, mahamudra, a titkos dákini otthona.” A Titkos Dakini Jóslás a tudat tükröződésének módszere a dákinik titkainak és az átalakítás energiáinak feltárásáért.

            A Titkos Dakini Jóslás kártyái használatának két módja van: az Életfa és a Nagy Univerzum Térképe. Az Életfa kártyákra a filozófia jógájának finomteste van lefestve a pszichikai központokkal, vagyis a csakrákkal együtt, a hiteles keleti hagyománynak megfelelően rajzolva. A rendszer hatásában a tarot típusú jóslás és olvasás, valamint a finomtest keleti tantrikus tanításainak szintézise. A második mód a Nagy Univerzum Térképe, a kártyával a világos asztrológiai viszonyt fejez ki, és az eljövendő események jóslásáért használják, az értelmezés jól ismert asztrológiai viszonyának megfelelően. A Nagy Univerzum Térképe a kelet és nyugat szintézise, hagyományos keleti módon mutatva be, különös hangsúllyal az egyén misztikus világegyetemének közvetlenségére.

A Titkos Dakini Jóslás mellett más különböző tibeti jóslásokat is alkalmazunk (mint pl. a Mo), dobókockával, illetve olvasóval (mala).

A Titkos Dakini Jóslás és a Mo által nem csak a jövővel kapcsolatos bennünk lévő hajlamokat ismerhetjük meg, hanem módszereket kapunk e hajlamok, gondolatok, érzelmek megtisztítására, átalakítására, vagy ön-felszabadítására is. Abban az esetben, ha a személy, akinek jósolunk, nem ismeri az ajánlott módszereket, a jósló személy azokat elvégzi helyette.
MO TIBETI JÓSLÁS

Az emberek a Föld minden részén, minden korban használtak bizonyos jóslási módszereket, melyekkel képesek voltak megérteni a sors jeleit, és elemezni tudták az életüket befolyásoló körülmények és események okait.

E valódi tudomány különböző osztályai vizsgálatával, ezek három különböző osztályát tudjuk megkülönböztetni: a közvetlen, közvetett és rávezető.

A közvetlen az, mely közvetlen módon jelenik meg a jóslást végzőnek, mint a hivatásos jósnak. Amikor a jóslást finom és belső elemekkel van kapcsolatban, mint az álom, közvetett jóslásról beszélünk. A rávezető forma a legszélesebb körben elterjedt módszer, és különböző külső rendszereket, eszközöket alkalmaz, közvetlen vagy közvetett módokon.

A megfejtés jelei elemeinek sorozatához hasznos, ha a jósláshoz eszközök sokasága áll rendelkezésünkre: csontok, kötelek, kártyacsomag, fapálcikák, állat lapockacsontok, dobok, kövek, kocka és egyebek. Megfigyelhetjük a madarak repülését és ezernyi más jelet. Oly sok módszert használnak, hogy majdnem lehetetlen felsorolni őket. Az összes ilyen jóslási technikában közös az elképzelés, hogy kapcsolat van a makrokozmosz és mikrokozmosz között, és a hit, hogy a jelenlévő finomenergiák, melyek az univerzum létrejöttéért felelősek az egyénnel és az egyén belső energia állapotával kapcsolatban pontosan működnek.

A tibeti kultúrában a jóslásnak mindig fontos szerepe volt. A történelmi források beszámolnak arról, hogy Tibet ősi királyai a drung (szrung), dö (lde’u) és bön (bon) segítségével kormányoztak. A kifejezés valószínűleg az ősi Zsang Zsung nyelvből ered, és jelentős szóhasználati jelentése volt, oda vezetve, amit ma monak vagy csamonak (phjva mo), jóslásnak neveznek.

A jóslási technikákat tudománynak tekintik, mivel megfelelő célravezető eszközök a különböző energiák és működésük megértéséhez. Ezek az energiák befolyásolják minden egyén életét, következéskép, ha módszerünk van a kölcsönös függés láncszemei olvasására, láthatjuk az események irányultságát, és lehetséges fejlődésüket a jövőben.

Néha nagyon hasznos lehet ismernünk a hatást, melyet bizonyos hajlamok hoznak létre, hogy lássunk a jövőbe, hogy megértsük okát annak, ami most velünk történik, hogy legyőzzünk bizonyos akadályokat, melyek ismeretlenül ellenkezőjére változtathatják művünket, gyakorlásunkat, utazásunkat, üzleti életünket, egészségünket, vágyainkat vagy érdekeinket.
A mo jóslásnál használunk mala olvasót, különböző módokon, egy vagy több kockát, a mantrának és az elemeknek megfelelően, valamint tibeti jelképeket tartalmazó kártyát is.


Általában felvetődik a kérdés, hogy egy spirituális gyakorló, vagy egy dzogcsen jógi miért is használna jóslást, főleg ha minden úgy tökéletes, ahogy van. A személyes tapasztalatom az, hogy önmagunknak jósolva nagyon könnyű ráhangolódni a belső és külső világegyetem állandó változásaira, mely valójában nincs is külön, és az energia állandó játéka. Másnak jóslás a boddhiszattva együttérző cselekvés, hiszen segíteni tudunk, az emberek életminőségei javuljanak.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése